2ο Επιστημονικό Συμπόσιο, με θέμα “Περιβάλλον και Καρκίνος” (14-16 Φεβρουαρίου 2014)


Στις 14 με 16 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στη Δράμα το 2ο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα “Περιβάλλον και Καρκίνος”: Η παρέμβαση της Φύσης στην Παθογένεση -Πρόληψη και Θεραπία του Καρκίνου.

Το συνέδριο την Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Kouros. Καταξιομένοι επιστήμονες απο όλους στους κλάδους ενημέρωσαν και ανέλυσαν τις επιπτώσεις περιβαλλοντολογικών παραγόντων στην καρκινογένεση.

Η εναρκτήρια ομιλία έγινε απο τον Δραμινό ιατρό-πνευμονολόγο και ζωγράφο Γιάννη Μενεσίδη, με θέμα “Ταξίδι στη ζωγραφική επιφάνεια” . Μία παρουσίαση-ταξίδι που κατόρθωσε να μας οδηγήσει σε ψυχικά πετάγματα, νοήματα χαράς και εκπλήξεων.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του συνεδρίου παραγματοποιήθηκε, στο Αμφιθέατρο του Ωδείου Δράμας, ανοικτή για το κοινό, Κοινωνική Εκδήλωση, η οποία είχε ως αντικείμενο της, τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση αυτή διαβάστηκαν και βαβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες εκθέσεις των παιδιών της Β’ Γυμνασίου του Νομού Δράμας. Στόχος των εκθέσεων ήταν να αναδειχθεί το πως αντιλαμβάνονται τα παιδιά τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.

Δείτε το επιστημονικό πρόγραμμα